-

jag tänker bara på solbrända ben, konstgjorda stränder i Prag, vinfontäner, britter, göteborgare, Stockholm/uppsalabor, sömnlösa nätter i tågvagnar, bortappade kartor, avspärrade toaletter på donken, tårgas, vinare, öl, budapestanna, 50-talsbadmössor med rosor i tyg, TGI fridays, maffian i Bratislava, auschwitz, rökt ost, målade t-shirtar, MTV europe guide, fetaost pesto och tomater, bokscha, gynekolog/bulljosse, terrorese, putte, svetlana.   


igår kväll klockan halv 4 på väg hem:

- hörru, vet du vad klockan är...? du behöver inte vara rädd, jag ska inte göra nåt. jag vill bara veta vad klockan är!
- Jaha, jag är inte rädd men jag fattade inte att du pratade med mig. klockan är halv 4.
- vart är du på väg?
- Hem.
- Jag vet inte vart jag ska, jag kommer från Nyköping och jag tappade bort alla mina kompisar på Harrys. de svarar inte när jag ringer.
- Jobbigt... men du, du kanske borde ta dig tillbaka till stan, åt det här hållet är det bara bostadshus.
- men kan inte jag få sova hos dig?
- Jag känner ju inte dig.
- men jag lovar att inte göra något!
- nej
- jag kan sova i ditt trapphus!
- men ge dig, leta upp dina kompisar istället.
- men har du typ inte nåt soprum jag kan sova i då?
- Jag ska gå hem nu, hejdå!

sen var jag förföljd från sylvia till statoil.


lobotomisten

häromdan fastnade jag framför en dokumentär om lobotomi. jag har alltid tänkt att det var nånting man utförde på typ 1800-talet på våldsamma patienter, under samma tid som man la dom i isbad i timmar och sköt elektriska impulser genom hjärnan tills den i princip slutade fungera. men den där dokumentären handlade om en gubbe som efter andra världskriget utförde lobotomier genom att köra in en ishacka i ögonhålan, knacka hål på skallen och röra runt lite i frontalloben. Walter Freeman, som han hette, blev nån form av hjälte tills man insåg att "behandligen" bara fungerade i ca 40 av fallen medan de andra 60 var totala misslyckanden. jag vet inte. tyckte bara det var lite sjukt att man trodde att det skulle hjälpa någon att köra in en ishacka i hjärnan och rota runt lite.
det är ju som att skära bort en bit av hjärtat och förvänta sig att det ska pumpa lika mycket blod ändå.






när de betraktade den självklara enkelhet med vilken hon förhöll sig till omvärlden, ville de försöka fylla den med de komplicerade känslor de själva bar på.

--


RSS 2.0